Pups krijgen in het algemeen op 12 weken hun laatste pup-vaccinatie, waarna ze pas weer op eenjarige leeftijd een enting hoeven te hebben. In de tussenliggende 9 maanden vinden er allerlei veranderingen plaats: de hond gaat wisselen, uitgroeien, wordt vruchtbaar en een teefje zal voor de eerste keer loops worden.

Hierbij kan er soms wat mis gaan. Zo kan het voorkomen dat de melkhoektanden nog in de bek staan, terwijl de definitieve tanden doorkomen. De hoektanden groeien dan scheef in de bek en dit kan letsels veroorzaken aan het gehemelte of het tandvlees. Ook kunnen er problemen zijn met de groei van de kaken. Dit kan eveneens gebitsproblemen veroorzaken. Als problemen tijdig ontdekt worden, kunnen we vaak nog ingrijpen door melktanden te trekken of een beugeltje te plaatsen. Tot een leeftijd van 6 maanden hebben we nog veel opties voor het ingrijpen, daarna wordt dit veel beperkter.

Daarom bieden wij op onze praktijk puppy-controles aan op 4, 5 en 6 maanden leeftijd. Tijdens deze gratis controle kijkt een paraveterinaire assistente uw hond na, kan zij vragen beantwoorden en heeft de hond een leuke ervaring om op terug te kijken (want er zijn veel koekjes en geen prikjes!).

Eventuele (gebits)problemen kunnen zo vroegtijdig gesignaleerd worden en uw hond leert dat hij niet bang hoeft te zijn bij de dierenarts.